Простір раціоналізують. Як зміниться вулиця Пекарська після реконструкції

8621 0
Розпочати капітальний ремонт вулиці мали б наприкінці літа.
Фото: Ukrainian Urban Awards

Фото: Ukrainian Urban Awards

На вулиці Пекарській, від вул. Тершаковців до вул. Мечникова та Шімзерів, організують велосмугу, велодоріжку та окремі паркувальні лоти. Також тут висадять чотири десятки дерев. Про це Тvoemisto.tv розповів керівник ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олег Шмід.

Читайте також: Чи буде місце для паркування біля дитячої лікарні на Пилипа Орлика

«Цей простір буде більш раціоналізований. Ми паркування зробимо там, де воно нікому не заважатиме, де не ходять пішоходи і не їздять велосипедисти. У напрямку руху з автомобілями буде велосмуга, а у протилежному буде велодоріжка. Перед медуніверситетом буде вільний простір – територію між двома корпусами звільнимо від паркування», – розповів Олег Шмід.

На реконструкцію вулиці Пекарської цього року виділили 20 млн грн. Ремонтні роботи триватимуть ще й наступного.

Читайте також: Яким буде новий громадський простір на вулиці Тершаковців. Візуалізація

Під час реконструкції на Пекарській облаштують вуличні меблі – лавки, урни для сміття, вуличні стільці, велопарковки та велостійки. Також тут висадять кущі та 43 дерева.

Христина Гоголь

Фото: Ukrainian Urban Awards 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!