Простір Синагог у Львові претендує на престижну європейську премію

2972 0
Проект «Простір Синагог» став одним із номінантів на премію Європейського Союзу з сучасної архітектури – премію Міс ван дер Рое.
фото: www.ukrinform.uа

фото: www.ukrinform.uа

Проект з України потрапив у список номінантів вперше. «Простір Синагог» є ініціативою для вшанування історії євреїв у Львові та кращого розуміння спільної міської історії і спільної спадщини самими львів’янами і гостями міста, – інформують на сайті Центру міської історії Центрально-Східної Європи.

Архітектором проекту є Франц Решке, який став переможцем міжнародного архітектурного конкурсу зі вшанування місць єврейської історії у Львові, а також Софі Янке, яка є в авторкою інсталяції «Увіковічнення». В доопрацюванні проектної документації брав участь український архітектор Юрій Столяров.

Читайте також: У Львові відкрили меморіальний комплекс «Простір синагог». Фоторепортаж

Довідка. Премія була заснована Фондом Міс ван дер Рое та Європейською комісією в 2001-му році. Її присуджують один раз на два роки за проекти втілені в цей період. Завданням премії є досягнення розуміння трансформацій і формування європейського середовища, відзначення інновацій в галузі архітектури (як концептуальних, так і будівельних), і привернення уваги до важливих вкладів європейських професіоналів у розвиток нових ідей. Після оголошення номінантів, жюрі конкурсу відбирає шортліст з сорока проектів, а потім і п'ятьох фіналістів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!