За рік у Львові завдяки камерам спостереження зафіксували понад 500 аварій

1983 0
Через камери у Львові вдалось розшукати 18 зниклих людей, в тому числі дітей.
фото Варіанти

фото Варіанти

Протягом року у Львові за допомогою камер спостереження зафіксували 530 ДТП, які передали до правоохоронних органів. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив керівник Управління безпеки міста ЛМР Юрій Діль.

«Окрім цього, кількість виданих відео Нацполіції Львівської області та Службі безпеки України для оперативного розшуку осіб становить 450 осіб. Натомість кількість осіб, знайдених за допомогою камер, – 18. У тому числі й діти», – каже він.

Нагадаємо, що у Львові невдовзі мають запрацювати 32 камери розпізнавання облич. Перш за все, їх встановлять в центральній частині міста, на головному та приміському вокзалах і за необхідності доставлятимуть на всі автовокзали міста. 

Читайте також: У львівських трамваях і тролейбусах встановлять відеокамери

Також у місті планують збільшити кількість оглядових камер для того, щоб охопити всю центральну частину та прилеглі до неї райони. Роботизовані камери облаштують на великих площах та в центрі і спеціалізовану камеру PanoVu, яка дозволить за допомогою зшиття зображення декількох об’єднаних камер охопити велику територію. Ця камера має бути на проспекті Свободи. Її вартість становить приблизно 90 тисяч гривень.

Окрім цього, 100 камер визначення номерних знаків доставлять для того, щоб охопити всі другорядні заїзди до міста через спальні райони. 30 таких камер уже передають інформацію для правоохоронців, це близько 200-220 тисяч номерних знаків за добу. У межах проєкту хочуть облаштувати острівці безпеки, які забезпечать швидке реагування правоохоронних органів.

Також відеонагляд має бути і в парках та скверах Львова. Цьогоріч на систему відеонагляду виділили 19,8 млн гривень.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!