При львівських парках створять наглядові ради. Як вони працюватимуть

1526 0
В наглядових радах мають бути представники управління парків, мешканці та міська влада.
Фото умовне/управління екології ЛМР

Фото умовне/управління екології ЛМР

У Львові напрацьовують положення про створення наглядових рад при парках. Наразі триває розгляд повноважень таких рад та можливість юридичного впливу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця голови депутатської комісії екології, природокористування та енергозбереження ЛМР Марія Чижишин.

«Ми помітили, що у кожному парку, окрім директора та працівників, є декілька мешканців, які активно долучаються до того, що потрібно виправити чи розвивати. Також є проблема у тому, що ці активісти не завжди орієнтуються в тому, якою є стратегія розвитку парку, фінансування та можливості додаткового фінансування. Тому ідея полягає у поєднанні трьох структур: представників управління парками, мешканців та міської влади. Це робиться для того, щоб розуміти, що відбувається у парку та залучити людей, які мають європейські зразки стратегій розвитку парків», – пояснила вона.

За її словами, члени наглядових рад спільно вирішуватимуть, куди напрявляти кошти, що надходять із бюджету. Це дозволить задовольнити інтереси мешканців та контролювати виконання планів. Ідея створення наглядових рад при парках виникла через те, що у Львові одні парки розвиваються дуже гарно і стрімко, а інші є у занедбаному стані, або ж не мають керівника.

«Все це через те, що немає загальної концепції їх розвитку. Наразі триває напрацювання спільно із юридичним департаментом ЛМР щодо надання нам прав контролю та можливості висувати покарання за порушення».

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: «Залізна вода». Фото

Нагадаємо, під час сесії Львівської міської ради депутати ухвалили створення наглядових рад при двох комунальних підприємствах – «Львівводоканал» та «Львівсвітло». Саме «Львівводоканал» є одним із збиткових підприємств. Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv депутат ЛМР Віталій Троць, торік воно було збитковим на 340 мільйонів грн, цього року – на 331 мільйон грн. Натомість ЛКП «Львівсвітло» має підвищити свої доходи.  

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!