Прямий потяг з Медики до Праги запустять у березні

3429 0
Перевезення будуть виконувати на поїздах Flirt.
Фото: ceetransport.com

Фото: ceetransport.com

Приватний чеський перевізник Leo Express планує запустити пряме залізничне сполучення з Медики до Праги з середини березня 2020 року. Про це повідомляє Rynek kolejowy.

Читайте також: Лоукостер Flixbus запускає рейс із Медики до Роттердама. Вартість квитків

«Ми будемо намагатися вписати наші потяги при коригуванні графіку руху. Це відбудеться в середині березня», – сказав відповідальний за польсько-український ринок в Leo Expres Юрай Андрейка.

Водночас у перевізника кажуть, що готові запустити потяги за цим маршрутом так швидко, як це буде можливо. На маршрут запустять потяги Flirt.

Додамо, що перевізник отримав дозвіл виконувати чотири рейси щоденно із Праги до Медики і стільки ж у зворотному напрямку. Дозвіл починає діяти з 11 грудня цього року до 10 грудня 2024 року. Поїзди курсуватимуть через станції Катовіце, Краків, Тарнув, Дембіца, Ряшів, Пшеворськ, Перемишль і Медика.

У січні Leo Express повідомив про намір запустити поїзд з Праги до Медики. Причиною його запуску тоді назвали значний інтерес до транспорту з України на захід та доповнення транспорту на маршруті Прага – Львів. Паспортний контроль пропонують проводити за прикладом інтерсіті «Київ – Перемишль», тобто безпосередньо у вагонах.

Коли саме поїзди почнуть курсувати не зазначається, водночас на сайті Leo Express придбати квитки за цим маршрутом поки що не можна. За попереднім розкладом, поїзди вирушатимуть із Праги о 08:09, 10:09, 12:09 і 16:09 і прибуватимуть до Кракова через 6 годин 40 хвилин, а до Перемишля – ще за 2 години 41 хвилину. До кордону в Мостиськах потяг прибуватиме ще за 34 хвилини. Загалом, час у дорозі з Праги до Мостиськ становитиме 9 годин 45 хвилин. Дорогою поїзд зупинятиметься на станціях Бохня, Тарнув, Дембіца, Жешув, Пшеворськ, Перемишль і Медика. Назад із Мостиськ потяги вирушатимуть о 23:16, 01:38, 6:38 і 09:38.

Читайте також: Як зі Львова доїхати потягом за кордон — усі можливі напрямки. Розклад руху, вартість

Додамо, що наступного року приватний чеський залізничний та автобусний перевізник RegioJet планує запустити прямий нічний поїзд із Праги до Мостиськ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!