«Припиніть цю різню!». Папа Римський закликав зупинити вбивства в Україні

2251 0
Методи армії РФ, через які гинуть діти, жінки та військові, Понтифік назвав варварськими.
Фото: news.ugcc.ua

Фото: news.ugcc.ua

Папа Франциск закликав припинити вбивство невинних в Україні, зосередитися на переговорах і гарантувати дієві та безпечні гуманітарні коридори. Такі слова очільник Ватикану проголосив у своїй сьогоднішній публічній промові, 13 березня, у річницю його обрання на престол, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

Методи армії РФ, через які гинуть діти, жінки та військові, Понтифік назвав варварськими.

Читайте також: Молитви за українських воїнів та Україну

«Цього тижня місто, яке носить ім’я діви Марії – Маріуполь – стало містом-мучеником лютої війни, яка спустошує Україну. Не існує причин, якими можна обґрунтувати варварські вбивства дітей, невинного та беззбройного цивільного населення. Єдине, що потрібно – це припинити неприйнятну збройну агресію, перш ніж вона перетворить міста в цвинтарі», – заявив Франциск.

Понтифік звернувся до країни-агресора з вимогою припинити напад на Україну.

«Єдине, що потрібно – це припинити неприйнятну збройну агресію, перше ніж вона перетворить міста в цвинтарі», – зазначив Папа.

У промові до прочан очільник Ватикану закликав припинити бомбардування та атаки на українські міста.

Читайте також: Мешканка Маріуполя, що потрапила під ворожий обстріл у пологовому, народила доньку

«З болем у серці приєдную мій голос до голосу простих людей, що благають про кінець війни… Нехай по-справжньому та рішуче зусилля зосередяться на переговорах, а гуманітарні коридори будуть дієвими та безпечними. У Боже ім’я, прошу вас: припиніть цю різню!», – наголосив Папа Франциск.

Офіційне ватиканське медіа також повідомило, що під час промови на площі святого Петра майоріли українські прапори.

Також Папа Франциск закликав приймати численних біженців і подякував за велику мережу солідарності, що сформувалася.

нагадаємо, що минулої неділі, 6 березня, під час промови зі свого вікна на площі Святого Петра, Папа Франциск також наголошував, що Ватикан готовий зробити «все, що може» для миру в Україні. Так, він відправив двох кардиналів в Україну, щоб допомогти гуманітарним зусиллям.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!