Які у Львові є приватні школи. Перелік та вартість навчання

12750 0
У той час, як у комунальних школах є недобір учнів у перші класи, кількість тих, що воліють цього року потрапити в приватні, у рази перевищує кількість місць.
Фото умовне

Фото умовне

У той час, як у комунальних школах є недобір учнів у перші класи, кількість тих, що воліють цього року потрапити в приватні, у рази перевищує кількість місць.Tvoemisto.tv з’ясувало, скільки у Львові приватних шкіл, за якими критеріями туди набирають дітей та скільки коштує навчання.

«Школа-гімназія святої Софії», вул. Вічева, 2

Навчає, виховує і розвиває особистість дитини, допомагає батькам змалечку формувати християнський світогляд. Учні католицького ліцею «Школа-гімназія святої Софії» – це дошкілля, початкова і середня школа.

Вартість року перебування дошкільнят із харчуванням та повним днем становить 85 500 грн, у початковій школі – 95 580 грн за рік із харчуванням, а в середній – 99 тис. за рік із харчуванням. Крім того, є одноразові вступні внески: для дошкільнят – 1,5 тис., для тих, що йдуть у початкову школу, – 6 тис. грн (одноразово), а для учнів, які вчилися в початковій, а згодом продовжать навчання у середній – 50% знижки, тобто 3 тис. грн (одноразово).

Львівська українська приватна гімназія-ліцей, вул. Ярославенка, 3-5 (два корпуси – для початкової та середньої і старшої школи)

У ліцеї навчається 250 учнів. Школярів із 1-го до 4 класу оцінюють за 12-бальною шкалою, а 5-11 класи – за 100-бальною рейтинговою системою. З першого класу тут вивчають англійську та німецьку мови. Цінностями гімназії є дитиноцентризм, емпатія, проактивність, важливість діалогу та взаєморозуміння, усвідомлена дисципліна, креативність і комунікативність.

Вартість навчання різниться залежно від харчування, відвідування гуртків, індивідуальних або додаткових занять. Сума стартує від 5 тис. грн і може сягати 8 500 грн. Також є вступні внески, які становлять 15 – 25 тис. грн.

Школа «Ерудит», вул. Зелена, 95а

«Ерудит» – це школа вільна від паніки та істерії, гаджетозалежності, смартфонів, батьківських чатиків, груп у вайбері та батьківських зборів, а також освітнього спаму і тисяч невластивих школі видів діяльності.

Вартість навчання у місяць становить 19 700 грн. Одноразовий вступний внесок при підписанні угоди – 13 500 грн.

«Школа Вільних і Небайдужих» (дві школи), вул. Клепарівська, 39 і вул. Наукова, 7

Завдання школи – на основі цінностей, знання та набутого спільнотою досвіду виховати вільну, щасливу, гідну, відкриту та небайдужу людину, яка здатна реагувати на зміни світу, вміє ставити перед собою цілі та досягати їх.

Вартість року навчання становить 144 800 грн. Вступного внеску як такого немає, але при укладанні договору зазначається, що батьки платять за останній місяць у навчальному році.

Приватний освітній заклад «Школа 3D», вул. Довженка, 12

Школа 3D (дружня до дитини) – це приватна інноваційна школа повного дня, головна місія якої – виховати щасливу дитину, яка вміє мислити, аналізувати, експериментувати та бути відкритою. Цінностями школи є добро, довіра, досягнення.

Вартість навчання у школі (0-9 класи) становить 13 тис. грн на місяць. За гуртки з 16:00 до 18:00 і харчування треба платити окремо.

«Байлінгвел Інтернешнл СТЕМ СКУЛ» (три школи – початкова освіта та базова середня освіта), вул. Клепарівська, 30 і вул. Квітки-Основ'яненка, 9 та Винна Гора, 8в ( м. Винники)

В основу навчального процесу закладена міжнародна освітня програма, з якою інтегрована вітчизняна НУШ-2. Діти отримують білінгвальну систему наукових понять із можливістю вибору продовження навчання в Україні та за кордоном. Діти з раннього віку потрапляють у двомовне середовище. Школа також орієнтована на поглиблене вивчення технічних дисциплін із раннього віку. Починаючи з дошкілля, діти вивчать Science і математику.

Вартість навчання у школах на Клепарівській та Квітки-Основ'яненка становить 15 900 грн за місяць, дошкілля – 12 900 грн, садок – 11 900 грн. У Винниках за місяць навчання у школі доведеться заплатити 10 900 грн, за дошкілля – 9900 грн, за садок – 8900 грн.

«Діскавері Скул», вул. Городоцька, 160

У Discovery Montessori School діти вчаться розвивати свою природну цікавість, уяву та бачити світ як спектр нових можливостей. Для цього навчальний простір повністю обладнаний і сертифікований для роботи за системою Монтессорі.

Вартість відвідин дитсадка та підготовки до школи (програма повного дня) становить 11 тис. грн за місяць. За навчання в 1 – 6 класах (8:30 – 15:00) треба заплатити 12 900 грн, за навчання в 1-6 класах (8:30 – 18:30) – 15 500 грн, а за On-Line School – 8 тис. грн. Обов'язковий річний внесок становить 5 тис. грн.

«УОЛД СКУЛ ЛЬВІВ», вул. Наукова, 30Б 2

WORLD SCHOOL. Language. Maths & Science – це мережа ліцензованих міжнародних шкіл в Україні, які навчають за міжнародною програмою, визнаною в більш ніж 160 країнах світу. Серед основних переваг двомовне навчання і середовище (англійська та українська мови), мультинаціональні класи, сучасні навчальні матеріали та підручники, сертифіковані педагоги з вільним володінням англійською та українською мовами.

Вартість навчання за рік становить 149 тис. грн, вступний внесок – 15 тис. грн. Харчування оплачується окремо на бажанням батьків. Секції після школи – 170 грн за заняття.

«Еколенд» (дві школи), вул. Гориня, 11 та вул. Плугова, 12

У школі розвивають індивідуальний потенціал кожного, виховують майбутніх лідерів і професіоналів, готових до змін та викликів сучасного світу. Візією школи є інноваційність та креативність, творчість, працьовитість, духовність, здоровий спосіб життя і турбота про довкілля.

Вартість повного дня підготовки (0 клас) 5 днів на тиждень з 9:00 до 18:00 – 8 тис. грн за місяць, харчування оплачується окремо. Вступний внесок – 5500 грн. Ціна місяця навчання у початковій школі – 10 400 грн (з харчуванням), вступний внесок – 6500 грн. Місяць навчання у старшій школі – від 18 900 до 21 500 грн (залежно від пакету – базовий чи оптимальний).

Ліцей «Личаківський», вул. Личаківська, 148

Концепція ліцею – особистісно орієнтоване навчання та виховання дітей. Для кожного учня створюють індивідуальну програму з урахуванням його потенціалу, інтересів. Зараз початкової школи в ліцеї немає, діти вчаться з 8-го до 11 класу.

Вартість навчання становить 5 тис. грн. за місяць (без харчування). Вступного внеску немає.

Приватний ліцей «Живе слово» приватного підприємства «Лінгвістичний центр «Санбім», вул. Багряного, 36а

Школа пропонує позитивну атмосферу навчання на основі християнських цінностей, можливість спілкування з носіями англійської мови.

Вартість місяця навчання становить 5 600 грн. Вступного внеску немає.

Школа-гімназія «Відродження», вул. Липинського, 16

У школі повного дня учні вивчають три іноземні мови (англійська, німецька, французька). У старших класах є поглиблене вивчення предметів на вибір.

Вартість місяця навчання становить 4 тис. грн, вступних внесків немає.

Читайте також: Стало відомо, в яких львівських школах ще є місця для зарахування в перший клас. Перелік

Приватна християнська школа «Перлина», вул. Лемківська, 3

Місія школи полягає в навчанні дітей словом та прикладом у Божому дусі, щоб вони любили Господа всім серцем, душею, розумом та всією силою. Школа служить батькам, допомагаючи виконати Богом дану їм відповідальність у вихованні своїх дітей.

Вартість місяця навчання становить 5 тис. грн. Вступних внесків немає.

«Приватний заклад освіти «МрійДій», вул. Угорська, 12е

Розвинена уява та мрії є рушіями створення бізнес-плану, реалізації соціального проєкту чи наукового дослідження. Навчання спирається на досвід дитини, її особистісні цілі, інтегровані навчальні проєкти – наукові, соціальні, підприємницькі та мистецькі, а також щоденні уроки, акцентовані на конструюванні та застосуванні знань, а не на відтворенні готових рішень.

Вартість навчання становить 21 400 грн за місяць, за харчування окрема плата (в межах 300 грн на день). Вступного внеску немає.

«ІТ СТЕП СКУЛ ЛЬВІВ», вул. Замарстинівська, 83а

IT Step School – ліцензована приватна школа з поглибленим вивченням ІТ та іноземних мов. Головні підходи до навчання: вчителі та тренери, які люблять дітей і готові підтримувати їхні ідеї та розвиток, інтеграція ІТ-технологій у навчальний процес (класи віртуальної реальності, сучасні лабораторії, фото та відеостудії, сучасні класи хімії та фізики), поглиблене вивчення іноземних мов, методологія тощо.

Вартість місяця навчання становить від 16 387 грн.

«Глобал Кідс», вул. Малоголосківська, 30a

GlobalKids – інноваційний освітній простір, в якому дитина може прожити своє найкраще дитинство від двох років до 4-го класу. Мета – оточити кожну дитину безумовною любов’ю, підтримкою та безліччю можливостей для різнобічного розвитку та прояву її індивідуальності.

Вартість року навчання у школі становить 5 тис. дол. Вступний одноразовий внесок – 500 дол.

«Дивосвіт» (два навчальні заклади – початкова школа та ліцей), вул. Щирецька, 36

Навчальні заклади дають комплексні академічні знання, використовуючи сучасні креативні підходи до навчання та виховання дітей.

Вартість навчання у початковій школі становить 15 тис. із харчуванням. Вступний щорічний внесок – 12 тис. грн. У ліцеї вартість місяця навчання становить 18 тис. грн., вступний внесок такий самий – 12 тис. грн.

«КІНГДОМ ФЕМЕЛІ СКУЛ», вул. Перфецького, 14

Kingdom Family School – ліцензована приватна школа повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов, з акцентом на ментальний і фізичний розвиток дітей. Діє лише початкова школа з 1-го по 4 клас.

Вартість місяця навчання становить 15 900 грн, вступний внесок – 12 900 грн.

«Перспектива», вул. Юрія Липи, 33

Це симбіоз багаторічних традицій, досвіду та новітніх освітніх практик. Мета – виховання самостійного творчого мислення, відповідальності та вміння аналізувати.

Вартість місяця навчання становить 6500 грн (із дворазовим харчуванням). Вступного внеску немає.

Серед нових приватних навчальних закладів, яким видали ліцензію у 2022 році:

«Перший Інноваційний Приватний Львівський Ліцей», вул. Зелена, 115а, Малоголосківська, 30а і Наукова, 5а

Розвивають у дітях навички, які допоможуть їм досягти успіху в майбутньому і стати гармонійною особистістю. Освітня програма ліцею побудована на концепції ліберальних мистецтв, що бере початок ще в Середньовіччі. Тоді освіта будувалася на трьох китах – граматика, риторика, діалектика. Сьогодні ліцей будує інноваційну освітню програму, спираючись на запити поколінь.

Вартість року навчання становить 5 тис. дол. Вступний одноразовий внесок – 500 дол.

«УС КАМПУС ДЖИ», вул. Козельницька, 7

Мережа школи WORLD SCHOOL. Language. Maths & Science.

Річна вартість навчання становить 149 тис. грн (без харчування та відвідування гуртків), вступний внесок – 15 тис. грн.

Ще два приватні заклади припинили свою діяльність: початкова приватна школа «Альфа» та «Школа Аксіома» (домашнього типу).

Нагадаємо, що кількість приватних шкіл у Львові швидко зростає, проте і цей факт не покриває запитів охочих навчатися в них. У той час, як у комунальних школах є недобір учнів у перші класи, кількість тих, що воліють цього року потрапити в приватні, у рази перевищує кількість місць. Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!