ПЦУ отримала Благодатний вогонь з Єрусалиму – через карантин роздачі не буде

1664 0
Вогонь розмістили у Києво-Видубицькому Михайлівському монастирі.
Фото: ПЦУ

Фото: ПЦУ

Православна церква України отримала Благодатний вогонь з Єрусалиму.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, вогонь було доставлено до Києва за сприяння авіакомпанії МАУ та посольства України в Ізраїлі.

Зазначається, що Благодатний вогонь з Єрусалиму зустрів Блаженнійший Епіфаній у Києво-Видубицькому Михайлівському монастирі столиці.

Повідомляється, що у зв’язку з карантинними обмеженнями роздача вогню вірянам не передбачена.

Читайте також: Як Львів святкує Великдень-2020. Фото дня

Благодатний вогонь – (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) так називається вогонь у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському храмі Воскресіння.

Цей чин здійснює в каплиці Гробу Господнього Єрусалимський Патріарх.

Коли апостол Петро дізнався про воскресіння Христове, одразу ж вирушив до Його гробниці і побачив світло на місці, де лежало тіло Ісуса. Відтак винесення вогню у Єрусалимі символізує вихід з Гробу «Світла Істинного» – воскреслого Спасителя Ісуса Христа.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!