Путін скасував штурм «Азовсталі» після того, як Шойгу збрехав про взяття Маріуполя

5504 0
Шойгу назвав Маріуполь «столицею націоналістичного «Азова».
Скрін з відео/сергій шойгу і володимир путін

Скрін з відео/сергій шойгу і володимир путін

Міністр оборони рф сергій шойгу сказав президенту росії володимиру путіну про «звільнення Маріуполя», але потім додав, що у місті залишаються «понад дві тисячі» українських захисників, передає ВВС.

Шойгу відрапортував, що на момент оточення «столиці націоналістичного «Азова», як він назвав Маріуполь, «чисельність угруповання ЗСУ та іноземних найманців становила близько 8 100 осіб», а зараз понад 2 тисячі людей «надійно заблоковані на території Азовсталі». Він також запропонував путіну штурмувати «Азовсталь», однак путін сказав, що «не треба лізти в катакомби, треба заблокувати промислову зону в Азовсталі так, щоб муха не пролетіла».

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

«Штурм промислової зони вважаю безглуздим, тому наказую скасувати. Це той випадок, коли ми маємо думати, тобто ми завжди маємо думати, а особливо зараз, про збереження життя і здоров’я наших солдатів та офіцерів», – сказав путін.

Водночас відео, яке оприлюднили російські ЗМІ, може бути і монтажем, про що свідчить попередній досвід росії. 

Нагадаємо, що росія відхилила пропозицію Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосити чотириденну гуманітарну паузу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставки гумдопомоги в постраждалі райони, назвавши її псевдо миротворчою. Попри те, що більшу частину міста захопили окупанти, українські військові чинять опір та звітують про ліквідацію росіян. Зокрема, полк «Азов» повідомив, що за останні дві доби знищив три танки, 2 БМП та БТР.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!