Київ

Київська бієнале – виставка сучасного мистецтва буде міжнародною та пройде в шести містах

988 0
Виставку в Києві відкриють у жовтні.

П’ята Київська бієнале буде міжнародною і пройде одразу в шести містах – Києві, Івано-Франківську, Ужгороді, Відні, Варшаві та Берліні. Про це повідомили організатори 12 липня у соціальних мережах.

 

«В умовах нищівної війни Росії проти України перспектива комплексного втілення бієнале у Києві довго виглядала дуже непевно — чи й зовсім нереалістично. Однак п’ята Київська бієнале відбудеться», – йдеться в повідомленні.

Відкриття виставки планують у Києві в жовтні 2023 року, а завершення – у 2024 році в Берліні.

 

За словами організаторів, виставкові зали у Відні, Варшаві й Берліні, а також майданчики в інших європейських містах, звільнили свої простори та платформи для заходів (зокрема, дискурсивних, перформативних і освітніх) за участю українських та міжнародних митців.

Разом інституції сформували кураторський консорціум, щоб спільно створити концептуальні рамки, в яких вони розробляють свої програми Київської бієнале.

Довідка. Київська бієнале – це виставка сучасного мистецтва, яку проводять кожні два роки в Києві. Уперше захід відбувся у 2015 році. З початку Київську бієнале організовує Центр візуальної культури.

У 2019 році Київська бієнале стала частиною новоствореного Альянсу східноєвропейських бієнале сучасного мистецтва, до якого також належать Matter of Art у Празі, Biennale Warszawa та OFF-Biennale в Будапешті.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!