Пил з Сахари накриє майже всю Україну. Що відомо

3407 0
Внаслідок поширення пилу з пустелі небо тьмяним.
Фото: NV

Фото: NV

На Україну насувається хмара пилу з Сахари. Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр. 

«Хвиля тепла із західного Середземномор'я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари (це добре видно на супутниковому знімку з платформи EUMETSAT). Мешканці західного регіону могли спостерігати це ще вчора, а сьогодні він пошириться на більшість областей україни. Небо буде тьмяним» – йдеться у повідомленні. 

Метеоролог попереджають, що пил може бути шкідливим для людей з распіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей. Саме тому вони рекомендують зачиняти вікна. 

Нагадаємо, що декілька днів поспіль у Львові фіксували температурний рекорд, що частково теж пов’язують із хмарою пилу. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!