Рада дозволила бійцям тероборони виконувати завдання в районах бойових дій

2214 0
Добровольців тероборони зможуть залучати до виконання завдань поза межами своїх областей.
FACEBOOK МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

FACEBOOK МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Верховна Рада на засіданні 3 травня дозволила бійцям територіальної оборони виконувати завдання у районах ведення бойових дій. Нардепи внесли зміни до закону «Про основи національного спротиву» та схвалили його в цілому. «За» проголосували 338 парламентарів. Про це повідомили на сайті парламенту.

Читайте також: Скільки коштує одягнути військового на фронт. Пояснення волонтерів

Відтак, закон, який дозволяє добровольців ТрО офіційно залучати до виконання бойових завдань поза межами своїх областей, має забезпечити можливість проведення більш ефективних загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів під час протидії воєнним загрозам.

Згідно з документом, під час введеного воєнного стану в Україні або в окремих регіонах усі добровольчі формування територіальних громад переходять в оперативне підпорядкування командирів відповідних військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

За рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України добровольчі формування територіальних громад повністю або частково можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони поза межами визначеної зони територіальної оборони, а також направлятися до районів ведення воєнних (бойових) дій.

Читайте також: Яким є рівень забезпечення бригад тероборони Львівщини. Пояснення

У пояснювальній записці зазначається, що внесені зміни до закону покликані надати можливість територіальній обороні виконувати завдання разом з іншими угрупованнями військ (сил) або/чи угрупованнями об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних (бойових) дій з відсічі збройної агресії проти України в районах ведення воєнних (бойових) дій.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!