Рада підтримала законопроєкт про додаткові пільги для військовослужбовців

543 0
Норми законопроєкту також запроваджують обов’язкову перевірку якості гуманітарної допомоги, зокрема тієї, яку надають Силам оборони/
Фото: Getty images

Фото: Getty images

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який передбачає запровадження додаткових пільг для військовослужбовців. У Міноборони цей рішення назвали першим кроком на шляху до посилення соціального захисту військовослужбовців. 

За законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» проголосував 271 народний депутат. 

Норми законопроєкту містять низку пільг для військовослужбовців, зокрема:

  • їм надано можливість отримання одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення у повному обсязі;

  • для поранених військовослужбовців за такої потреби передбачена можливість на підставі рішення ВЛК перебувати на лікуванні за кордоном понад чотири місяці;

  • норми, що стосуються недопущення порушень, пов’язаних із дискримінацією за ознакою статі чи сексуальними домаганнями;

  • забезпечення кадрами у капеланській службі (надано дозвіл брати цивільних на посади військових капеланів).

Норми законопроєкту також запроваджують обов’язкову перевірку якості гуманітарної допомоги, зокрема тієї, яку надають Силам оборони. Також встановлено відповідальності за відсутність контролю щодо якості товарів (предметів) гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, військовослужбовці при виконанні бойових завдань отримують додаткові виплати. Вони також передбачені, якщо військовослужбовець отримав поранення під час служби.

>Tvoemisto.tv зібрало у добірку послуги, які військовослужбовцям надають безоплатно у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!