Рада ЄС підтримала приєднання України до спільного мобільного роумінгу

971 0
Фінальне рішення має ухвалити Комітет асоціації Україна – ЄС у торговельному складі.
Фото: GETTY IMAGES

Фото: GETTY IMAGES

Рада ЄС підтримала рішення включити спільний роумінг до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Далі остаточне рішення ухвалюватиме комітет із питань торгівлі асоціації Україна – ЄС. Про це повідомив міністр цифрової трансформації й віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій України Михайло Федоров.

Він запевнив, що Міністерство цифрової трансформації – команда Мінцифри, НКЕК, оператори та телекомунікаційний регулятор уже працюють, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до спільного роумінгу.  Якщо у ЄС таке рішення ухвалять, то українцям більше не доведеться сплачувати жодних додаткових зборів за користування мобільними телефонами під час подорожей у ЄС, а мандрівники з ЄС отримають ті самі права під час відвідування України. Крім цього, права українських споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Як зазначили у Єврокомісії, приєднання України до зони безплатного роумінгу ЄС є одним із ключових заходів переглянутого Плану пріоритетних дій. Цей план – дорожня мапа для повної імплементації «поглибленої та всеосяжної» зони вільної торгівлі між ЄС і Україною та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку ЄС. Комісар ЄС із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон зазначав, що це перший випадок, коли ЄС може на довготривалій основі включити у спільний роумінг країну, яка не входить до ЄС та Європейської економічної зони.

Однак, як зазначають у Єврокомісії, швидкість інтеграції України у внутрішній ринок роумінгу ЄС залежатиме від темпів наближення та імплементації відповідного законодавства ЄС в Україні. На цей час європейські та українські оператори пропонують доступні або безплатні дзвінки між ЄС та Україною на добровільній основі. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!