Рада заборонила продаж електронних цигарок неповнолітнім

1259 0
Порушникам загрожує штраф у розмірі 6 800 – 13 600 гривень.
Фото: Українські новини

Фото: Українські новини

Верховна Рада заборонила продаж електронних сигарет та рідин, що використовуються у них, особам до 18 років.

За відповідне рішення проголосувало 309 нардепів.

Зокрема, законопроєкт № 3628 передбачає заборону продажу з 1 січня 2021 року неповнолітнім електронних сигарет та рідин, що використовуються у них.

Порушникам загрожує штраф у розмірі від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 – 13 600 гривень).

Також встановлено, що повторні порушення уже тягнуть за собою штраф від восьмисот до однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 – 23 800 гривень) з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу.

Читайте також: Електронні сигарети прирівняють до тютюну. які зміни для курців пропонує Верховна Рада

Крім того, прийнятий закон забороняє реалізовувати тютюнову продукцію поштучно або в упаковках, що містять менш ніж 20 сигарет (крім сигар).

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на 2019 рік від хвороб, спричинених вживанням тютюну, щороку помирає понад 8 мільйонів людей у світі.  Вживання тютюнових виробів – один з основних факторів ризику виникнення неінфекційних захворювань (серцево-судинних, цукрового діабету, раку, хронічних обструктивних захворювань легень і розладів психічного здоров’я), які є причиною майже 84% всіх смертей в Україні. За даними Міністерства охорони здоров’я України, щороку 85 тисяч українців помирає від хвороб, спричинених курінням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!