Рада збільшила штрафи за перевищення швидкості та водіння напідпитку

3093 0
Штраф за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років.
Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Photo by Evgeny Tchebotarev on Unsplash

Верховна Рада посилила відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Депутати підтримали законопроєкт №2695 у другому читанні, передає Українська правда.

Як вказується у повідомленні Верховної Ради, закон посилює відповідальність за керування в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Відповідальність за керування авто напідпитку збільшується від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачається конфіскація авто.

Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення ПДР, вчинене у стані алкогольного чи іншого сп'яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшено з 510 до 3400 грн, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк 1-2 роки або без такого.

Також збільшили штраф за керування або передачу керування ТЗ особою, яка не має права ним керувати, із 510 до 3400 грн, а повторне протягом року – 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років.

За керування ТЗ особою, яка була позбавлена такого права, штраф збільшили з 510 до 20 400 грн, а повторне протягом року – 40 800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!