Київ

Радянський герб на Батьківщині-матері замінять тризубом

810 0
За словами міністра, початкова стадія процесу зміни радянського герба на тризуб уже розпочалася.
Батьківщина-мати. Фото: Вікіпедія

Батьківщина-мати. Фото: Вікіпедія

У Міністерстві культури анонсували демонтаж радянського герба на монументі Батьківщини-мати у Києві. Його замінять на тризуб. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі національного телемарафону.

«Зараз готується проєктна документація, щоб зрозуміти, у який спосіб і як краще його знімати, які роботи там мають бути проведені. Але, так, ми плануємо це робити», — сказав він.

21 липня 2022 року в Дії завершилося голосування щодо подальшої долі герба СРСР на монументі Батьківщина-мати. Майже всі учасники захотіли замінити його на тризуб.

Верховна Рада України в середу, 3 травня, ухвалила закон, який дозволить вилучати радянські та імперські культурні пам’ятки. За документ проголосували 285 народних депутата. Міністр культури Олександр Ткаченко назвав цей закон «антиПушкін».

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!