Київ

Ракетна атака 8 травня. Наслідки удару у Києві та області

593 0
Внаслідок атаки на Київщині сталась пожежа, поранені цивільні, зруйновано і пошкоджено приватні оселі, пошкоджені лінії елктропередач

У ніч проти 8 травня росіяни атакували об'єкти критичної інфраструктури України зокрема в Києві та області. Внаслідок атаки виникла пожежа на цивільному об'єкті, є постраждалі. Про це повідомили КМВА та КОВА.

Повітряну тривогу у столиці оголосили близько 3:00.

Начальник КМВА Сергій Попко поінформував, що війська РФ випустили по Києву крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Повітряна тривога в столиці тривала понад три години. Ракети заходили на Київ з різних напрямків. Сили ППО знищили всі повітряні цілі в районі столиці.

За попередніми даними, у Києві внаслідок ракетного обстрілу Росії жертв та руйнувань не зафіксовано.

Водночас у Броварському районі на Київщині через повітряну атаку виникла пожежа на об'єкті цивільної інфраструктури.Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко. Внаслідок ракетної атаки та загоряння об'єкта цивільної інфраструктури, постраждали двоє людей — жінка 1962 р.н. та чоловік 1990 р.н. Їх госпіталізували до Броварської лікарні у стресовому стані та з травмами кінцівок. Як повідомив Сапожко, в одному з населених пунктів Броварської громади уламок ракети пошкодив гараж та авто місцевого жителя. Люди не постраждали.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що жінці і чоловікові з Броварської громади, яких госпіталізували з численними осколковими пораненнями, надають усю необхідну медичну допомогу.

Він додав, що через атаку РФ по Київщині крилатими ракетами і "шахедами" пошкоджені житлові будинки.

Падіння уламків зафіксували в 4 районах області. Один приватний будинок та господарська споруда поруч зруйновані, ще 14 осель та один автомобіль пошкоджені.

Влучань в об'єкти критичної інфраструктури не зафіксовано. Водночас унаслідок обстрілу є пошкодження електромереж. В одному з сіл частково відсутня електроенергія. Енергетики працюють над поверненням світла.

За фактом обстрілу розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Інформація про руйнування та потерпілих уточнюється.

Як повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, уночі 8 травня російські війська атакували Україну 55 ракетами різних типів та 21 ударний дроном, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!