Київ

Ракетна атака на Київ. Що відомо

1694 0
За попередньою інформацією, росіяни застосували для удару по Києву аеробалістичну ракету типу «Кинджал»
Фото: НПУ

Фото: НПУ

В ніч на 9 березня росіяни атакували Київ дронами-камікадзе «Shahed» та ракетами, у тому числі, за попередніми даними, аеробалістична ракета типу «Кинджал». Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

«У столиці тривога тривала майже 7 годин. Протягом цього часу рашисти випустили практично всі типи свого повітряного озброєння - починаючи від баражуючих боєприпасів «Shahed» і до майже всього найменування крилатих ракет. Завдяки роботі нашої ППО, ударів крилатими ракетами та БПЛА по столиці не допущено. Але, на жаль, аеробалістична ракета типу «Кинджал» (попередня інформація) влучила в обʼєкт інфраструктури. Усі служби працюють на місці», - зазначив він.

Нагадаємо, йдеться про влучання ракети в об'єкт інфраструктури в Голосіївському районі.

Ліквідація наслідків триває.

У Святошинському районі уламками ракети поранено дві людини. Їм надається медична допомога. Також рештки ракети пошкодили автомобілі. 

У зв'язку із атакою в Києві та області застосовувались превентивні відключення світла. Через це 40% споживачів у столиці залишились без опалення. Також через брак електроживлення на верхніх поверхах висотних будинків міста міг бути низький тиск води в мережі водопостачання. 

Близько 9 години ранку екстрені відключення світла було скасовано. Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом'янського та Святошинського районів.
 
Як повідомили військові, загалом в ніч на 9 березня росіяни випустили по Україні 81 ракету різних типів та 8 БПЛА «Shahed». Сили ППО знищили 34 ракети і 4 дрони-камікадзе.
 
Станіслав Нестеренко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!