Ремонти в музеї Пінзеля закінчать до кінця року

1749 0
Зараз в будівлі відновлюють п’ять вітражів.

Ремонтні роботи фасаду і даху в музеї Пінзеля на площі Митній завершать до кінця року, повідомила журналістам начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

За її словами, майже закінчено роботи з відновлення даху будівлі та ремонту фасаду. Загалом на ці роботи витрачено понад 6 млн грн з міського бюджету.

Крім того, зараз триває відновлення п’яти вітражів колишнього монастирського храму кларисок. За словами реставратора Марії Шумської, реставрація вітражів триває з кінця червня цього року.

Роботи вимушено продовжили з огляду на те, що стан останнього вітражу виявився значно гіршим, аніж сподівалися реставратори, відтак роботи можуть затягнути ще на кілька тижнів. Марія Шумська розповіла, що вітражі у храмі встановили на початку ХХ століття, однак виробники невідомі, бо сигнатури не збереглися.

Ремонтні роботи в будівлі музею тривають із серпня минулого року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!