Реорганізація руху на Шевченка. Чи покращило це ситуацію на перехресті

3703 0
Львів’яни вважають, що це рішення лише погіршить ситуацію з рухом транспорту у районі.
Фото: Дем

Фото: Дем'ян Данилюк

Управління патрульної поліції у Львівській області погодило схему організації дорожнього руху, яка передбачає заборону лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого. Львів’яни це нововведення сприйняли неохоче. Зокрема, деякі читачі вважають, що це рішення лише погіршить ситуацію з рухом транспорту у районі.

«Забороніть лівий поворот на Шевченка, ліквідуйте місце для розвороту на Чорновола. Взагалі зробіть так, щоб повернути наліво у місті треба було їхати на кільцеву», – зазначив у коментарях Tvoemisto.tv львів’янин Ігор Підкова.

«Одне, що я зрозумів, що туди краще не їхати», – писав у коментарях Юрій Щипак.

Водночас в ЛКП «Львівавтодор» вказали, що заборона лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого покращила ситуацію. За даними їхніх досліджень, це рішення дозволило оптимізувати світлофорний цикл, надавши напрямкам по вул. Шевченка з центру та вул. Ярослава Мудрого достатньо дозвільного сигналу.

Читайте також: На одній з вулиць Львова хочуть за 9 млн грн хочуть облаштувати прибудинкові дороги й встановити дорожні знаки 

Що змінилось:

  • До внесення зміни ОДР довжина черги на вул. Ярослава Мудрого становила 342 м (62 машини), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 7. Після зміни довжина черги на вул. Ярослава Мудрого скоротилася до 55 м (10 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, збільшилася до 11.

  • До внесення зміни ОДР довжина черги на вул. Шевченка до центру становила 505 м (92 машини), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 9. Після зміни довжина черги на вул. Шевченка до центру скоротилася до 203,5 м (37 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, зросла до 11.

  •  До внесення зміни ОДР довжина черги на вул. Шевченка від центру була 295 м (53 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, – 10. Після зміни довжина черги на вул. Шевченка від центру зменшилася до 55 (10 машин), а кількість транспортних засобів, що проїжджає стоп-лінію за тривалість зеленого сигналу, збільшилася до 15.

Нагадаємо, що на вулиці встановили відповідні дорожні знаки. Зокрема, два дорожні знаки 5.62 «Схема руху». Один з них розмістять біля перехрестя вул. Шевченка – Клепарівська. На ньому зображено перший альтернативний маршрут об’їзду цього маневру: вул. Захисників України – вул. Городоцька – вул. Ярослава Мудрого. Інший знак «Схема руху» буде на вул. Шевченка, 42а, де вказано ще один альтернативний шлях об’їзду: вул. Шевченка – вул. Бортнянського – вул. Квітки-Основ’яненка – вул. Олени Степанівни – вул. Ярослава Мудрого.

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!