Режисер зі Львова отримав нагороду на кінофестивалі у Мінську

1846 0
Документальний фільм львівського кінорежисера Остапа Костюка «Жива ватра» отримав нагороду мінського міжнародного кінофестивалю «Лістапад». Картина була відзначена дипломом журі «за вираз надії на збереження національної культури в умовах глобалізації».
фото: espreso.tv

фото: espreso.tv

Фільм уже має у своєму активі чимало фестивальних нагород. Зокрема, він отримав відзнаку МКФ в Одесі. Стрічка розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу. Це фільм про життя, про традицію, про конфлікт двох світів - сучасного і древнього, про природу гір, про долю людську, про любов, про родину, про місце під сонцем, про вогонь живий і про вівчарство - усе це в голові маленького хлопчика, котрий, може, стане пастухом - Іванка.

Головний приз конкурсу документального кіно отримала польська картина «Брати» Войцеха Староня. Також у конкурсі брав участь фільм Сергія Лозниці «Подія». Він отримав спеціальний приз журі. В основному конкурсі переміг фільм «Урок» (Болгарія) Петера Вілчанова та Крістіни Грозєвої.

Фільм «Жива ватра» цього року був єдиним українським фільмом на «Лістападі». Нагадаємо, що минулого року український фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» отримав відразу два основних призи фестивалю.  Головний приз, «Золото Лістапада», українському фільму присудило головне журі під головуванням режисера Валерія Тодоровського. «Срібло Лістапада» вручило картині журі кінопреси.

До речі, цього року журі кінопреси очолював голова спілки кінематографістів України Сергій Тримбач. Конкурсна програма фестивалю «Лістапад»  складається з п’яти секцій: основного конкурсу; конкурсу дебютних фільмів «Молодість на марші»; конкурсу документального кіно; національного конкурсу та конкурсу дитячого кіно.

Джерело: zaxid.net.                                                                                                                                                    

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!