Рівень підтримки вступу України до НАТО зменшується, а до ЄС – зростає. Опитування

1217 0
У перший тиждень війни підтримка НАТО зменшилась до 72%, а станом на кінець березня становила 68%, тобто наближається до довоєнних показників.
Фото: openpetition.eu

Фото: openpetition.eu

Рівень підтримки вступу України до НАТО дещо зменшується. У перші дні війни підтримка входження України до Альянсу зросла з 62 до 76%, у перший тиждень підтримка зменшилась до 72%, а станом на кінець березня становить 68%, тобто наближається до довоєнних показників. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 30-31 березня.

Водночас, зростає підтримка вступу до ЄС. Приміром, у перші дні війни відбувся ріст з 68 до 86%, далі ріст продовжився і станом на кінець березня становить 91% – абсолютний рекорд за всі роки досліджень.

Читайте також: США закриють повітряний простір для російських літаків

При цьому більшість (56%) переконані, що Україна стане членом Євросоюзу за протягом одного-двох років, 23% – за п’ять років. За місяць дещо зменшилася кількість тих, хто вірить, що Україна приєднається до Європейського Союзу у дуже короткій перспективі (з 61% до 56%), і зросла кількість тих, хто вірить у вступ до Союзу за п’ять років (з 13% до 23%).  

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старших в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність становить 1500 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Нагадамо, 95% українців вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії, проте впевненість у швидкій перемозі – «за кілька тижнів» – дещо зменшилась (з 47% до 35%). 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!