«Різдво єднає у Львові»: програма, локації, особливості

4748 0
Цьогорічні новорічні та різдвяні святкування проведуть під назвою «Різдво єднає у Львові». Програма святкових заходів включає в себе події не тільки в центрі міста, а й у віддалених районах Львова. Про це повідомляють у прес-службі ЛМР.
фото: monolittour.lviv.ua, vsitury.com.ua, ipress.ua

фото: monolittour.lviv.ua, vsitury.com.ua, ipress.ua

Початком зимових свят стало відкриття головної міської ялинки, яка розташована на площі перед Оперним театром.

До 19 січня у Львові на проспекті Свободи та на площі Ринок традиційно працюють Львівські ярмарки.

23 грудня біля входу в Ратушу буде презентовано оновлену міську шопку, яка є авторською роботою відомого львівського скульптора Антона Лубія. Всі фігурки будуть вирізані з тополі та розфарбовані дітьми.

Традиційно, 8 січня відбудеться проект «Хода звіздарів».

Однією з основних локацій зимових свят цього року є Парк культури. Щовихідних на гостей парку очікує святкова програма та безліч сюрпризів. У сніжну будуть облаштовані єдині у Львові траси для катання на санчатах та сноутюбах. Проте, і за відсутності снігу тут буде чим зайнятися, адже відвідувачам запропонують альтернативні атракції — 3D-мапінг шоу, екстремальний велотріал, фаєр-шоу, лицарські бої та інші оригінальні розваги. Тут працює невеликий зимовий ярмарок та прикрашено еко-ялинку.

Також окрему програму заходів підготували для дітей:

Особливий подарунок мешканцям та гостям міста на Різдво готує театр «Воскресіння» – 25 та 26 грудня, 1, 2, 7, 8, 9 січня на гостей очікуватиме незабутня театралізована вогняна інсталяція «Коли ангели спускаються з небес», у якій будуть задіяні альпіністи, що виконуватимуть роль ангелів.

Традиційно, 6 січня, напередодні Святвечора, на площі Яворського встановлять Дідуха.

З 7 по 10 січня на площі Ринок відбудеться Міське Свято Пампуха, де відвідувачі матимуть нагоду досхочу поласувати різдвяними пампушками, поколядувати, скуштувати та пізнати давні українські традиції.

Свято Різдва цього року відбудеться не лише у центрі міста, зокрема новорічно-різдвяні заходи проведуть на Левандівці, Рясному, Винниках, цікавою локацією буде «Площа 12 ялинок» на вулиці Симоненка.

Площа поблизу бібліотеки для дітей № 19, де діє Дитячий центр розвитку та дозвілля «Під спільним дахом» та Навчально-виховний комплекс «Школа ім. В. Симоненка», вдруге стане центром новорічних та різдвяних свят. Компанії-партнери обирали для себе одне з 12 дерев та креативно прикрашали й стилізувати його продукцією своєї фірми.

17 січня у Левандіському парку, що на вулиці Повітряній, народний дім Левандівка та культурно-мистецький центр «Супутник» організовують свою програму святкових заходів.

Опублікувала Мар'яна Федина

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!