Різдво у Львові: добірка святкових концертів у Львівській національній філармонії

1934 0
На новорічні та різдвяні свята у Львівській філармонії проведуть вісім святкових концертів та фестиваль Bach Contemporary, який відбудеться з 2 по 8 січня.
Фото: Львівська філармонія

Фото: Львівська філармонія

Різдвяні концерти розпочнуться 21 грудня з циклу «Різдвяний музичний дарунок» від камерного оркестру «Академія» Львівської національної музичної академії імені Лисенка. Проєкт цьогоріч відзначає 25 років.

Наступного дня, 22 грудня, Академічний симфонічний оркестр «INSO- Львів» презентує дві львівські прем’єри інтерпретацій коляд Мирославом Скориком та Іваном Небесним.

Витончене й водночас експресивне поєднання скрипки, віолончелі та фортепіано очікує на гостей філармонії 26 грудня. «Різдвяна зустріч із Київ- тріо». Назарій Пилатюк (скрипка), Наталія Хома (віолончель) та Володимир Винницький (фортепіано) – це музиканти вищого рівня. Маючи за своїми плечима десятки нагород та перемог, вони об’єднаються на сцені Львівської філармонії, щоби подарувати чудову музику.

2 та 3 січня юним слухачам підготували міні-мюзикл казки «Рукавичка», де злі стають добрими, вороги – стають друзями, а звичайні речі стають чарівними. Казкові герої – Дід, Дівчина, Мишка, Їжак, Півень, Лисиця, Вовк вчаться самі і навчають творити добро, жити в гармонії, любити один одного.

«4+4.Пори року» – улюбленець публіки, проєкт від Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» 12 січня знову звучатиме на сцені Львівської національної філармонії. Вже традиційно він об’єднує два знамениті цикли: «Пори року» Вівальді та «Пори року в Буенос-Айресі» П’яццоли. 

14 січня у виконанні Галицького академічного камерного хору звучатимуть улюблені коляди та щедрівки в аранжуваннях українських композиторів. «Щедрий вечір з Маланкою» – це чудове театралізовано-музичне дійство, під час якого неодмінно будете підспівувати. 

Тим, хто любить колядки та інші відомі різдвяні композиції у сучасних аранжуваннях, можна відвідати Tenors Bel’canto Christmas (19 січня, Концертний зал Людкевича) та Коляди народів світу (20 січня, Фоє Концертного залу Людкевича).

У перші дні 2020 року у Львівській національній філармонії також відбудеться різдвяний фестиваль Bach Contemporary. Сім концертів зруйнують стереотипи про класичну музику та доведуть, що Бах – це сучасно й зовсім не нудно. На відвідувачів чекають золоті хіти попу, року та джазу, улюблені саундтреки до мультфільмів та кінофільмів.

Детальну інформацію про події та квитки можна переглянути на офіційному сайті Львівської національної філармонії.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!