Різдво у Львові. Топ-8 локацій, які можна відвідати цього року

4698 0
Тvoemisto.tv зібрало для вас різдвяні локації у Львові, яких хоч і значно менше, ніж зазвичай, але які сповнені магії Різдва.
Photo by freestocks on Unsplash

Photo by freestocks on Unsplash

Цьогоріч Різдво у Львові відбуватиметься в адаптованому до карантинних умов форматі. У місті не проводять великих івентів, але певні традиції таки зберегли.

Інтерактивна різдвяна шопка 

На площі Ринок, перед входом у львівську Ратушу, відкрили авторську інтерактивну різдвяну шопку. Вона складається з 11 елементів, виготовлених та вирізьблених з тополі, сосни та смереки – це Марія, Йосип, Ісусик, 3 царі, 2 волхви-пастухи та 3 ангели. 

Сама шопка є інтерактивною, адже можна сісти на сіно біля Ісуса та сфотографуватися. Цю шопку створив скульптор Антон Лубій. Перші фігури він почав робити у 2013 році. Із 2015 року її можна побачити у період свят на площі Ринок. У цей час до неї додали й хатинку. Її майстер зробив із сосни, а зверху накрив соломою.

Головна ялинка міста

Головну ялинку Львова цього року заввишки у 16 метрів купили за 6 тисяч гривень і привезли із Опаки Дрогобицького району.

Вона світиться двома кольорами – білим та м’яким жовтим. Зверху її прикрашає зірка. Загалом ялинку одягнули у півторакілометрову ілюмінацію. 

Різдвяний ярмарок

Будиночки, у яких торгують їжею та сувенірами, цього року облаштували біля Оперного театру, на вул. Курбаса, у проїзді Крива Липа, на площі Ринок у двох місцях та на вул. Галицькій. Загалом їх втричі менше, ніж зазвичай.

Різдвяний ярмарок у Львові може працювати і під час повного локдауну, який запровадив уряд країни з 8 січня, але в іншому форматі. Організатором щорічного ярмарку у Львові є ТзОВ «Львівські Ярмарки».

Площа за Арсеналом

Цього року у Львові з'явилася ще одна локація для святкування Різдва – за міським Арсеналом, між вулицями Староєврейська та Братів Рогатинців.

Тут розташовані будиночки, своя колоритна ялинка, де можна скуштувати смаколики.

Дідух як символ Різдва

Головний дідух Львова матиме висоту 4 метри і складається зі 120 маленьких дідухів. Його встановлять напередодні Різдва, у середу, 6 січня, на площі Яворського під хор «Гомін». 

Традиційно головний Дідух Львова виготовили майстри Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького.

Різдво у Гаю

На території Музею народної архітектури та побуту цього року не буде майстер-класів, лише діятимуть кілька фотозон.

На центральній площі Шевченківського гаю, за храмом Премудрості Божої, поблизу дзвіниці, облаштують шопку. Її вже прикрасили зіркою, ангелами, різдвяними скульптурами та підсвітили у три яруси. Шопка буде огороджена, а навколо неї ходитимуть живі ослики та баранчики.До різдвяних свят у Музеї також працюватиме Хатинка Святого Миколая, яка датується ще 1749 р. і яку привезли зі с. Либохора, що на Сколівщині. Відвідувачі зможуть оглянути інтер’єр давньої хати, сфотографуватися у ній.

Вхід у Шевченківський гай буде незмінний – 50 грн з дорослого і 30 грн з дітей.

Коляда з нотами джазу

У FESTrepublic на Старознесенській 7 січня відбудеться Різдвяна коляда у джазовому виконанні від Marvel band.

А опісля діджеї Gooch Brown та Tan de Luna створюватимуть яскраві різдвяні емоції цього святкового вечора. Початок о 20 годині. На вході буде температурний скринінг, вхід у масках. Вартість входу: 50 грн до 21:00 та 100 грн – після.

Коляда з Батогом у «Квартирі 35»!

7-го січня на Різдво у «Дзизі» на вул. Вірменська,35 відбудеться Коляда з Батогом. Організатори кажуть, що під час вечора деякі колядки прозвучать тут вперше. Через карантин кількість гостей обмежена. Вхід  200 грн (квитки можна придбати на вході). Початок о 20.00 год.


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!