Різдвяний ярмарок у Львові: що можна придбати та які ціни. Репортаж

2809 0
Працюватиме ярмарок до 20 січня 2022 року.
Фото: Дарії Кучер

Фото: Дарії Кучер

У центрі Львова – на площі біля Оперного театру та поблизу Ратуші – розпочав свою роботу Різдвяний ярмарок. Вже традиційно ці локації – серед головних майданчиків для веселощів, виступів та забав. Tvoemisto.tv відвідало ярмарок та пропонує актуальну інформацію про асортимент і ціни цьогоріч.

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

Львів’яни та гості міста, завітавши на Різдвяний ярмарок, можуть поласувати солодкими смаколиками, гарячими напоями, ковбасками, медовухою і навіть равликами. Цього року на ярмарку 140 будиночків, що на 110 менше, ніж у минулі роки.

Прогулюючись між рядами торгових будиночків, люди можуть почастуватися смаколиками, послухати музику вуличних музик або ж пофотографуватися з різноманітними персонажами із казок та мультфільмів.

«Це мед із власної пасіки. Продаємо різні сорти меду з пасіки, що на Одещині. Найдорожчий мед з акації. Ціни на мед варіюються від 180 грн до 340 грн», ­– розповідає продавець Тарас.

Продавці яток кажуть, що ціни зросли цього року, але покупців достатньо, адже тут прогулюються і туристи, і львів’яни. На ярмарку панує доволі гостинна та тепла атмосфера. 

Прямуємо до ятки з вивіскою «Смачні равлики». Продавчиня Леся розповідає, що вони привезли свою продукцію на ярмарок вперше. Показує равликів з фірмовим соусом із сиру, діжонської гірчиці, білого вина і вершкового масла.

«Ми самі з Тернополя, вирощуємо равликів сорту мюллер, це 100% білок і їх можуть їсти люди з цукровим діабетом. Ми вперше представили свій товар на ярмарку. Подаємо равликів гарячими з багетом», – розповідає пані Леся.

Ціна за 12 равликів – 200 грн. Продавці кажуть, що люди цікавляться цим смаколиком.

Також на ярмарку можна побачити і традиційні львівські товари: шоколад, каву, чай, мило ручної роботи та різноманітні сувеніри.

Яскраво виглядає будиночок, повний цукерок ручної роботи. Коштують вони від 20 до 50 грн.

Також на ярмарку можна придбати і дошки для викладки сиру. Продавчиня каже, що роблять їх у Львові. «Це фабричні дошки дубові для викладки сиру. Це пілотний проєкт львівського виробника», – каже продавчиня. В асортименті є різноманітні дошки від 300 до 1000 грн.

Біля будиночку з трделиками смачно пахне випічкою. Це такі чеські дріжджові різдвяні булочки, які вже дванадцятий рік поспіль можна скуштувати на різдвяному ярмарку. Коштує така смакота цьогоріч 100 грн.

На цьогорічному ярмарку все мало б відбуватися з дотримання карантинних вимог, продавці мають бути вакциновані, а покупці мають носити маски. Організатори ярмарку також обіцяли надати п’ять-шість яток для локальних виробників. 

Ярмарок почав працювати 17 грудня та буде відкритий до 20 січня 2022 року, кожного дня з 10:00 ранку до 22:00 в будні, і у вихідні та п’ятницю – до 23:00. Такі ятки працюють на вулиці Валовій, Курбаса, площі Ринок, проспекті Свободи та на Сихові біля центру Довженка.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головних локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво. Повну програму святкових заходів ви можете переглянути тут

Анна Чистякова

Фото і відео Дар'ї Кучер

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!