Роботодавцям надаватимуть компенсацію за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю

893 0
Йдеться про людей, у яких інвалідність та ІІ груп.
Фото умовне

Фото умовне

Уряд України надаватиме роботодавцям компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І групи компенсацію до 100,5 тис грн (15 мінімальних зарплат). Облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67 тис грн (10 мінімальних зарплат). Компенсуватися будуть витрати, зокрема за: меблі, транспортери для піднімання сходами з електроприводом, брайлівські клавіатури та портативні пристрої тощо.

Читайте також: На Львівщині бракує вчителів. Яких найбільше

«Роботодавцю необхідно подати до регіонального центру зайнятості в паперовій або електронній формі заяву щодо надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця», – пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, на Львівщині наразі є 7900 вакансій. Серед них у 175 пропозиціях роботи зазначена зарплата, вища за 30 тис. грн.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!