Росія готує оборону, щоб стримати контрнаступи України, – британська розвідка

663 0
Роботи, ймовірно, спрямовані на включення річки Сіверський Донець до оборонної зони, яка частково повторює лінію контролю 2015 року.
Екіпаж українського Т-64 неподалік від Бахмута / Wolfgang Schwan

Екіпаж українського Т-64 неподалік від Бахмута / Wolfgang Schwan

Росія докладає значних зусиль для підготовки глибокої оборони за нинішньою лінією фронту, щоб стримати будь-які швидкі контрнаступи України. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки, пише «Європейська правда».

19 жовтня власник приватної військової компанії «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що його інженерна група будує велику укріплену «лінію Вагнера» в окупованій росією Луганській області, і розмістив мапу, що показує заплановані масштаби проєкту. На знімку показано ділянку нещодавно побудованих протитанкових оборонних споруд і систем траншей на південний схід від Кремінної в Луганській області.

Читайте також: Ліквідовано ще 400 окупантів. Генштаб розповів про втрати противника

«Якщо плани настільки масштабні, як стверджує Пригожин, то роботи, ймовірно, спрямовані на включення річки Сіверський Донець до оборонної зони, яка частково повторює лінію контролю 2015 року», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, британська розвідка допускає, що у вищому керівництві росії справді серйозно задумуються про відступ з правобережного плацдарму на Херсонщині, але в умовах зруйнованих мостів це буде непростим завданням.

Нагадаємо, що за минулу добу Збройні сили України знищили 400 окупантів, 21 крилату ракету та 20 безпілотників.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!