Росія хоче залучити 800 бійців з Придністров’я до війни проти України, – Генштаб

3272 0
Серед військових армії агресора поширюються панічні настрої через величезні втрати.

Росія може залучити до війни на території України бійців невизнаного Придністров’я, однак їхній морально-психологічний стан залишається на низькому рівні. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

«Окупантами не виключається можливість залучення до війні з Україною військовослужбовців невизнаної придністровсько-молдавської республіки у кількості до 800 чоловік, проте морально-психологічний стан зазначеного особового складу залишається на низькому рівні», – повідомляють у Генштабі.

Читайте також: Путін «злий і засмучений». Може піти на подальшу ескалацію, – розвідка США

Через численні втрати особового складу противник продовжує проводити приховану мобілізацію, подаючи це під виглядом навчальних зборів на тимчасово окупованій території Криму, у Краснодарському краї та окремих районах Донецької та Луганської областей. Також окупанти активізували набір добровольців для війни в Україні. Зафіксовано випадки відрахування юнаків призовного віку з російських вишів та поповнення ними резервів армії загарбника.

Водночас, за наявною інформацією Генштабу, серед особового складу окупаційних військ розповсюджуються панічні настрої через величезні втрати в живої силі та техніці.

Додамо, що українські військові продовжують вести оборонну операцію у межах визначених операційних зон. На усіх напрямках сили оборони ведуть бойові дії, відбивають наступ противника, наносячи вогневе ураження та утримуючи рубежі. Повітряні сили ЗСУ відбивають ракетно-бомбові удари та знищують засоби повітряного нападу окупантів, здійснюють протиповітряне прикриття важливих об’єктів інфраструктури України та угруповань військ.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!