Росія намагається наступати на кількох напрямках

7473 0
Також надалі існує ймовірність ракетних ударів з білорусі.
російський військовий/з відкритих джерел

російський військовий/з відкритих джерел

Російські війська намагаються здійснювати наступ на Донецькому, Таврійському і Сєвєродонецькому напрямках, а також на Харківщині та Південнобузькому напрямку. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ станом на 18.00 год 7 квітня.

Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполь, веденні наступу у районі міста Ізюм та спробах прорвати оборону на Донецькому напрямку.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник продовжує здійснювати вогневий вплив та ведення штурмових дій. Завдає ракетно-бомбових ударів, веде артилерійський вогонь по цивільній інфраструктурі населених пунктів. Порт Бердянськ окупантами використовується для перекидання озброєння, військової техніки та особового складу.

Ворог також активізував зусилля на Сєверодонецькому напрямку. Намагається продовжувати наступ в районах населених пунктів Донецький, Новотошківське і Попасна.

Читайте також: Битва за Донбас нагадає Другу світову, – Кулеба 

Також противник намагався здійснити наступ у районах населених пунктів Мар’їнка, Борівське та Солодке. Спроби наступу успіху не мали.

Генштаб припускає, що окупанти найближчим часом намагатимуться прорвати оборону українських військ у Сєверодонецькому, Авдіївському та Кураховському районах.

В районі Харкова до п’яти батальйонних тактичних груп ворога продовжують блокувати місто та обстрілювати його. Окупанти утримують місто Ізюм, намагаються продовжити наступ у напрямку на Слов’янськ та Барвінкове.

На Волинському напрямку існує ймовірність ракетно-бомбових ударів ворога по об’єктах військової та цивільної інфраструктури з території Білорусі.

Нагадаємо, що битва між Україною та російським агресором за Донбас буде схожа на Другу світову війну, так вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. А 3 квітня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ЗСУ готуються до важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей. Там збирається велике угруповання військ російської федерації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!