Росія почала псевдореферендуми у чотирьох українських областях

1319 0
Псефдореферендуми росіяни збираються проводити з 23 до 27 вересня.
Фото: АР

Фото: АР

Росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу. Про це в Telegram повідомила Державна прикордонна служба.

«За добровільну участь у так званих референдумах на тимчасово окупованих територіях українцям загрожує покарання», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що рух опору «Жовта стрічка» закликав мешканців тимчасово захоплених територій з 23 до 28 вересня не відкривати нікому двері.

«Сьогодні рашисти будуть ходити по ваших домівках та будуть намагатись змусити вас взяти участь у фейковому референдумі. Ми закликаємо ні в якому разі з 23 до 28 вересня не відкривати двері. Повністю ігорнуйте референдум!» – закликали там.

Читайте також: До багатьох звільнених з російського полону застосовувались жорстокі тортури, – ГУР

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив про те, що проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях України нічого не змінить. Україна й надалі звільнятиме свою землю, а українці не повинні брати участь у фейкових заходах окупантів. 

Водночас голова Офісу президента Андрій Єрмак після появи перших повідомлень про підготовку термінових псевдореферендумів наголосив, що це свідчить про страх розгрому.

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!