Росія почала вивозити з місць зберігання на авіабазах винищувачі МиГ-29

1695 0
Винищувачі вивезли з військових аеродромів біля російських міст Міллерово та Курськ.
Фото: Aviaphoto

Фото: Aviaphoto

Росія почала знімати зі зберігання багатоцільові винищувачі МиГ-29, які розташовувалися на авіабазах. Зокрема, йдеться про два військові аеродроми, що розташовані біля міст Міллєрово та Курськ.

Джерело: аналітики з MilitaryAviationInUa з посиланням на свіжі супутникові знімки

За даними аналітиків, на оприлюднених супутникових знімках за 15 жовтня видно, як з військового аеродрому біля російського міста Міллерово у Ростовській області повивозили МиГ-29. Винищувачі там перебували тривалий час.

«З 2009 до 2014 року цей аеродром не експлуатувався. 1 січня 2014 року було відновлено 31-й винищувальний авіаційний полк.

25 лютого 2022 року Повітряні Сили ЗС України балістичною ракетою «Точка-У» завдали удару по цій авіабазі. Тоді за твердженням українських сил, знищено щонайменше 2 літаки Су-30СМ Повітряно-космічних сил Росії», – йдеться у повідомленні «Мілітарного».

Також, за даними аналітиків, на військовому аеродромі у Курську росіяни зняли зі зберігання винищувачі МиГ-29СМТ, які не експлуатувалися упродовж останніх років.

Зазначається, що одномісний багатоцільовий фронтовий винищувач МиГ-29СМТ – це модернізований варіант винищувача МиГ-29СМ. Його розробка розпочалася на підприємстві «МиГ» на початку 1997 року.

Тоді винищувач отримав новий комплекс бортового обладнання, розширену номенклатуру озброєння та збільшену дальність польоту.

«Мілітарний» повідомляє, що у 2014 році міноборони рф замовило 16 одномісних винищувачів МиГ-29СМТ(Р) нової побудови. Виробництво літаків за цим контрактом здійснюється підприємством «МиГ».

Юлія Осим

Супутникові знімки видання «Мілітарний»

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!