Росія почала змінювати тактику обстрілів України, – розвідка

2013 0
Ворог застосовує різні конфігурації безпілотників та ракет.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Україна робить все можливе, аби не допустити нарощування виробництва будь-якого озброєння на території рф. Тим часом росія почала комбінувати та змінювати тактику обстрілів. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Джерело: Укрінформ

«Ми бачимо вплив економічних санкцій на російську федерацію. Вони намагаються обійти санкції, завезти комплектуючі, але це не так просто зробити. По-перше, ми збираємо таку інформацію, ділимося з нашими партнерами... Крім того, проводяться інші заходи, щоб не допустити нарощування саме виробництва будь-якого озброєння на території рф. Дефіцит сьогодні у росіян пов'язаний з балістичними ракетами «Іскандер», наближаються до закінчення запаси «Калібрів», зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія, – це 2-3 таких потужних удари, як ми спостерігали останній час», – пояснив він, уточнивши, що йдеться саме про високоточне озброєння.

Разом з тим, представник української розвідки відзначив, що виробництво ракет в росії не припиняється. Він зауважив, що ворог почав комбінувати та змінювати тактику, застосовуючи в різних конфігураціях й іранські БПЛА, і ракети старого типу, і високоточні балістичні ракети та перероблені ракети С-300. Скібіцький також повідомив, що ворог почав відчувати дефіцит РСЗВ.

Читайте також: У новорічну ніч сили ППО збили 45 російських безпілотників

Водночас, за словами керівника об’єднаного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, росія може вдатися до дронових атак, поки готує ракетоносії для наступного обстрілу.

«Кораблів зараз у Чорному морі у ворога поменшало суттєво, у них залишилося всього 5, і ракетоносії в пунктах базування. На бойовому чергуванні їх немає. Але ж ми пам'ятаємо, що вони перед цим відпрацювали, багато «Калібрів» використали, саме тому потребують часу на переспорядження. Зараз, готуючись до цього (атак, – ред.), цілком імовірно будуть використовувати ще дрони, а тим часом підтягувати ракетоносії», – зазначила вона.

Нагадаємо, російські окупанти втратили на війні в Україні 31 грудня ще 760 військових, 5 артсистем та 2 танки. Найбільших втрат противник зазнав на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!