Росія поширює фейк про закриття іноземних посольств в Україні. МЗС спростувало

513 0
Наразі жодна установа – США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших – не повідомляла про наміри виїхати за межі української території.
МЗС України

МЗС України

Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про закриття в Україні іноземних дипломатичних представництв. Поки що жодне з посольств, які повернулися до України після 24 лютого, не повідомляло про наміри виїхати за межі української території.

Джерело: речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко

«Зараз відбувається багато неправдивих вкидів про функціонування іноземних дипломатичних представництв. Здебільшого їх роблять російські джерела для того, щоб посіяти паніку. Останній приклад – раптове «закриття» посольства Сербії, яке насправді виїхало із Києва ще в березні», – написав він.

За словами Ніколенка, МЗС постійно підтримує зв'язок із іноземними посольствами, які повернулися до України після 24 лютого. Наразі жодна установа – США, Великої Британії, Канади, ЄС та багато інших – не повідомляла про наміри виїхати за межі української території. Всі на місці.

«Із інтенсифікацією росією ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі, деякі країни поновили рекомендації для свої громадян виїхати за межі України. Аналогічно робить і Україна, коли йдеться про загрозу для українців за кордоном. Сприймаємо рекомендації Китаю та Єгипту саме як реагування на обстріли росією Києва 10 жовтня», – додав він.

 

  • Нагадаємо, що 10 жовтня російські ракети пошкодили будівлі дипломатичних установ Євросоюзу та Німеччини.
  • 11 жовтня Казахстан заявив про намір евакуювати співробітників посольство з Києва найближчими днями – але про закриття дипломатичної місії в Україні не йдеться.

 

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!