Росія продовжує переміщувати війська в Білорусь, – Генштаб

1746 0
Війська переміщують для ротації, посилення та поповнення запасів.
Російський танк/з відкритих джерел

Російський танк/з відкритих джерел

Росія продовжує переміщувати свої військові підрозділи на територію Білорусі. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України 27 березня. 

«Підрозділи РФ переїжджають на територію Республіки Білорусь. Ці заходи проводяться з метою ротації підрозділів, які зазнали значних втрат, зміцнення існуючих груп, поповнення продуктів, пального та боєприпасів, організації евакуації поранених», – йдеться у повідомленні. 

На Поліссі під прикриттям артилерійського та літального вогню ворог продовжує консолідуватися на досягнутих рубежах, готуючись до ротації підрозділів.

На Сіверському напрямку ворог продовжує блокаду Славутича, не припиняє спроби взяти під контроль Чернігів. У районах Лук'янівка та Рудницьке ворог зазнав втрат та відступив.

На Слобожанському напрямку ворог намагається перегрупуватися на Сумщині. Під Харковом зосередив зусилля на поповнення поточних втрат. В районі Слов'янська ворог удосконалює інженерну техніку окупованих позицій. Сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

На Донецькому напрямку окупаційні підрозділи намагаються захопити Попасну, Рубіжне, Сєвєродонецьк та Маріуполь. У них немає успіху. Була здійснена невдала спроба штурму Красногорівки. Вони зазнали втрат і пішли.

У оперативному районі Таврійської окупанти росгвардії продовжують боротися з центрами опору на тимчасово окупованій території.

Читайте також: Пожежу на нафтобазі у Львові внаслідок обстрілу гасили понад 13 годин

Нагадаємо, що розвідка Британії повідомляє про те, що російські війська зосереджують свої зусилля, щоб спробувати оточити українські сили на Донбасі. Саме Схід може стати основною ціллю Росії, зважаючи на те, що досі поставлених на початку «спецоперації» цілей вона не досягла. Щодо північних областей України, у британській розвідці кажуть, що поле бою там залишається здебільшого статичним. При цьому локальні контратаки українських військових перешкоджають намаганням Росії перегрупувати та реорганізувати свої сили.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!