росія просить у Китаю військове харчування і фінансову підтримку

2870 0
росія відхрещувалася від цих заяв, заявивши, що має достатні військові ресурси для виконання своїх цілей в Україні.
володимир путін і Сі Цзіньпін

володимир путін і Сі Цзіньпін

росія попросила Китай про фінансову та технічну підтримку, зокрема і у вигляді харчування, передає Європейська правда з посиланням на CNN. 

Як зазначає видання, серед допомоги, яку просила росія - готові військові продуктові набори. Як зазначається, російська армія в Україні має значні проблеми із харчуванням, через що постійно вдається до мародерства.

Видання зазначає, серед іншого, рф надала Китаю й запити щодо  технічного забезпечення, проблеми з яким ускладнюють дії російських військових.

Разом із тим, одне з джерел CNN припускає, що передача військового харчування може бути тим запитом, який Китай зможе задовольнити, не створюючи для себе проблем у відносинах із Заходом.

Зазначимо, що 13 березня видання New York Times, посилаючись на джерела в американському уряді, повідомило, що росія надіслала запит до Китаю про надання економічної та військової допомоги через труднощі у війні з Україною. У посольстві Китаю в США та в пресслужбі Кремля відхрестилися від цих заяв і заперечили, що росія просила про будь-яку допомогу. росія заявила, що має достатні військові ресурси для виконання всіх своїх цілей в Україні.

14 березня радник президента США з національної безпеки Джейк зустрівся з головним дипломатом Китаю Ян Цзечі в Римі після попередження США, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо допоможе росії уникнути західних санкцій, а також на тлі повідомлень, що росія попросила Китай надати військову допомогу.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!