Росія вночі атакувала Україну 75 «Шахедами». Скільки вдалось збити

1180 0
Основним напрямком удару було місто Київ.
Умовне фото

Умовне фото

У ніч на 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – близько 75 «Шахедів». Про це повідомив командувач Повітряними силами Микола Олещук. За його даними, з 75 дронів збиті 74.

«Основний напрямок удару – Київ! Особливо хочу відзначити бойову роботу мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України. Майже 40% знищених цілей у їх активі!», – йдеться в повідомленні.

За даними Повітряних сил, шахеди були запущені з двох напрямків – Приморсько-Ахтарську та району Курської області рф. Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України, зокрема у Київській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Кіровоградській.

Повітряні сили зазначають, що до відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби

Речник КМВА Михайло Шаманов, зазначив, що це була четверта повітряна атака на Київ з початку листопада і наймасованіша з початку повномасштабної війни росії проти України.

«Понад 70 «шахедів» у ніч проти Дня памʼяті жертв Голодомору-геноциду. Свідомий терор. Саме в цей час. Керівництво росії гордиться тим, що може вбивати», — прокоментував президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про двох постраждалих у Соломʼянському районі внаслідок ворожої атаки «Шахедів», а також руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки.

Антоніна Костик

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!