Росія збільшує військову присутність у Білорусі, – ГУР

1230 0
Росіяни планують наростити чисельність оперативно-тактичної авіації в Білорусі. Офіційно – для спільного патрулювання повітряного простору.
Фото ілюстративне / РБК

Фото ілюстративне / РБК

Російські війська збільшують військову присутність в Білорусі. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

«Керівництво установ та організацій Гомельської області попереджені про ймовірність повернення підрозділів ЗС РФ», – йдеться у повідомленні. 

Водночас росіяни планують нарощувати чисельність оперативно-тактичної авіації на території Білорусі. Офіційно – для проведення спільного патрулювання повітряного простору в рамках спільного навчально-бойового центру підготовки авіаційних підрозділів та підрозділів ППО. Для цього запланований переліт 10 літаків на аеродром Барановичі.

Також з 22 червня на території Гомельської області тривають мобілізаційні навчання. Натомість анонсовані раніше у білоруських ЗМІ заняття з бойової підготовки з резервістами, не проводяться. Самих резервістів наразі використовують для проведення господарських робіт.

Читайте також: Наступ з Білорусі вкрай малоімовірний, – амриканські аналітики

Нагадаємо, що у Міноборони України повідомляли, що на кордоні Білорусі з Україною перебувають до 4 тисяч білоруських солдатів. Є там і російські військові. Однак наразі в міністерстві не бачать підготовки до повторного наступу з Білорусі. Попри це, з території Білорусі протягом останніх днів тривають масовані обстріли України. Українська розвідка називає їх масштабною провокацією.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 26 червня повідомили, що на Волинському та Поліському напрямках ситуація щодо діяльності ЗС Білорусі змін не зазнала. Зберігається загроза застосування ракетного озброєння з території та повітряного простору цієї країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!