Росіяни намагалися наступати на Бахмутському напрямку, – Генштаб

809 0
Ворог вів наступальні бої, однак успіху не мав.
Фото: EPA

Фото: EPA

Росіяни вели наступальний бій на Бахмутському напрямку, але безуспішно. На цьому напрямку також обстрілів зазнали райони Бахмута, Веселої Долини, Майорська, Зайцевого, Соледара, Білогорівки та Яковлівки. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Читайте також: росія зосередила на кордоні з Україною понад 400 літаків та 360 вертольотів

Коротко по напрямках:

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка   змін не зазнала. Зі ствольної артилерії ворог обстріляв цивільну інфраструктуру біля сіл Шалигіне, Шевченкове та Катеринівка Сумської області.

На Харківському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії об’єкти в районах населених пунктів Харків, Соснівка, Дементіївка, Слатине, Борщова, Перемога, Руські Тишки, Рубіжне, Леб’яже, Мосьпанове, Гусарівка. Продовжив активно задіювати БпЛА для     розвідки та коригування вогню.

На Слов’янському напрямку противник вів бої для утримання рубежів та недопущення просування наших підрозділів. Продовжував стріляти із танків, ствольної артилерії та РСЗВ поблизу Норцівки, Дмитрівки, Долини, Мазанівки та Богородичного.

На Донецькому напрямку ворог не полишає спроб   штурмових та наступальних дій. Продовжує зосереджувати зусилля на Бахмутському і Авдіївському напрямках.

На Бахмутському напрямку обстрілів зазнали райони Бахмута, Бахмутського, Веселої Долини, Майорська, Зайцевого, Соледара, Білогорівки та Яковлівки. Біля Соледара, Бахмута та Кодеми ворог вів наступальний бій, успіху не мав.

На Авдіївському напрямку були обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії зафіксовано неподалік Невельського, Водяного, Нетайлового, Красногорівко, Новобахмутівки, Нью-Йорка, Залізного та Опитного.

На Новопавлівському напрямку росіяни продовжували обстрілювати  території біля Павлівки, Новомихайлівки, Пречистівки, Вугледара, Володимирівки та Великої Новосілки з танків та артилерії різних типів.

На Краматорському напрямку противник обстрілював наші позиції   та цивільної інфраструктури із артилерійських систем неподалік Івано-Дар’ївки, Серебрянки, Тетянівки, Григорівки, Званівки та Роздолівки.

На Запорізькому напрямку ворог  обстріляв райони населених пунктів Великомихайлівка, Гуляйпільське, Малинівка, Білогірʼя, Дорожнянка, Чарівне, Оріхів, Мала Токмачка, Шевченко, Времівка, Щербаки, Новосілка, Полтавка та Новопіль.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Намагається поповнити втрати.  Обстрілював цивільну та військову  інфраструктуру в районах Миколаєва, Олександрівки та ще двадцяти населених пунктів.

Нагадаємо, через ворожі обстріли Запорізької АЕС частина лікарень, які тимчасово окуповані, залишилися без електропостачання та можливості нормально функціонувати. Під загрозою життя людей, які сьогодні перебувають в операційних, на ШВЛ, у реанімаціях на території Херсонської та частини Запорізької областей.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!