росіяни обіцяють українським дітям гроші за розвідку

837 0
Вони пропонують гроші, щоб діти повідомляли про позиції ЗСУ.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Окупанти обіцяють українським дітям гроші за розвідку позицій Збройних Сил України. Про це повідомили в Службі безпеки України. 

Так, у Харкові окупанти встановили контакт із неповнолітнім хлопцем через Telegram. Вони обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції ЗСУ на території міста.

Тим часом на Луганщині двоє російських солдат діяли не через месенджер, а напряму – запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ. Хлопець злякався, проте окупанти його «заспокоїли»: мовляв, ти малолітній, тобі нічого не буде.

Читайте також: росія готує нові фейки, щоб зірвати постачання зброї в Україну 

СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок. Вони також нагадують, що в Україні кримінальна відповідальність настає з 16 років, а в окремих випадках – з 14 років.

Наразі розглядають питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!