14 січня росіяни обстріляли Київ не з території Білорусі, – «Беларускі Гаюн»

1828 0
Жителі Білорусі не чули звуків запуску ракет 14 січня
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Найімовірніше обстріл Києва із зенітно-ракетного комплексу с-400 відбувся з території Росії. Про це повідомляє Моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Група зазначила, що 14 січня так і не отримала жодного повідомлення про запуск ракет з території Білорусі. Також не було повідомлень і про проліт ракет від жителів прикордонних районів з Білоруссю з Київської та Чернігівської областей.

Аналітики говорять, що запуск ракети із ЗРК С-400 вранці 14 січня  з аеродрому в Зябрівці почули б мешканці Гомелю або ж десятків сіл, розташованих біля аеродрому. 

«Чули б тисячі місцевих жителів, адже всього за 10 км звідти – густонаселений Гомель (там живе близько 500 000 осіб), а навколо самого аеродрому – десятки сіл. Але, повторимося, нам не надійшло повідомлень не те що про запуск, але навіть про звуки, які були б на нього схожі», – йдеться у дописі.

«Гаюн» припускає, що запуск міг бути з білоруської частини Чорнобильської зони, де не проживають люди, а відповідно ніхто не міг нам повідомити про запуск ракети звідти.

Читайте також: Росіяни били по Києву ракетами від с-400 з дальністю дії 250 км

Таким чином виходить, що найімовірніше обстріл Києва із зенітно-ракетного комплексу  відбувся з території Росії.  Підтверджує це й той факт, що  14 січня, приблизно з 7-ї години ранку жителі  Брянської області РФ фіксували звуки вибухів. Подібні вибухи почули і пізніше – о 10:29 у Клинцях та Унечі, пише «Гаюн».  Місцеві мешканці повідомляли про гул та вибух. 

Нагадаємо, 14 січня ворог двічі атакував ракетами територію нашої країни. В результаті обстрілів були пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури у п’яти областях, у тому числі на Київщині. Силами ППО знищено 25 із 38 ракет різних типів.

Станіслав Нестеренко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!