Україна

Росіяни почали застосовувати проти України нові дрони з двигунами з AliExpress

692 0
Походження двигунів встановили після дослідження уламків збитого літального апарату.
Фото умовне/LB.ua

Фото умовне/LB.ua

Військові рф почали застосовувати нові типи ударних дронів, які діють на базі двигунів, які придбали на AliExpress. Походження двигунів встановили після дослідження уламків збитого літального апарату. Про це у ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

«Це безпілотник без назви. Який роблять, беручи все, що є під рукою. Ліплять його зі звичайним двигуном, який можна придбати в інтернеті. Зробити планер зараз можна у будь-якому гуртку авіамоделювання. Противник використовує навіть такі засоби, щоб атакувати нас з різних засобів та виснажувати нашу систему ППО», – пояснив речник Повітрян сил. 

Читайте також: Чи запрацювали на Львівщині групи для збиття «Шахедів»

Проте, як зазначив Ігнат, такі дрони все ще становлять небезпеку, адже несуть на собі декілька кілограмів вибухівки. 

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство освіти і науки оголосило про оновлення шкільної дисципліни «Захист України», де заплановано включити навчання керування дронами, основ тактичного мислення, розуміння простору.

Володимир Федорович
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!