Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині

5179 0
Колона прямувала «зеленим» коридором
Фото: T1

Фото: T1

Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині. Це сталося під час спроби евакуації з села Перемога за погодженим «зеленим» коридором. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Це сталося вчора, 11 березня, у Баришівському районі Київської області, де колона прямувала в бік села Гостролуччя. Окупанти розстріляли колону мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей, і яка прямувала погодженим «зеленим» коридором

В результаті обстрілу сім жінок загинули, і одна дитина. Точна кількість поранених наразі невідома.

Після розстрілу окупанти змусили колону, що вціліла, повернутися до села Перемога, їх не випускають з населеного пункту. Наразі з ними практично неможливо встановити зв’язок, а також надати гуманітарну та медичну допомогу.

Нагадуємо, що питання захисту цивільного населення під час збройних конфліктів регулюється нормами міжнародного гуманітарного права. Зокрема, Четвертою Женевською конвенцією «Про захист цивільного населення під час війни».

Згідно з цими нормами, навмисні напади на цивільних осіб, які не беруть безпосередньої участі в бойових діях прирівнюються до військового злочину.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!