Росіяни розстріляли американського кореспондента в Ірпені

1206 0
В журналіста знайшли посвідчення преси від The New York Times, але там кажуть, що він вже давно з ними не працює.
Фото зі сторінки Андрія Нєбитова

Фото зі сторінки Андрія Нєбитова

Військовослужбовці російських Збройних сил, які окупували місто Ірпінь поблизу Києва, вбили 51-річного журналіста, який раніше працював у американському виданні The New York Times, Брента Рено. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Окупанти цинічно вбивають навіть журналістів міжнародних ЗМІ, які намагаються показати правду про безчинства російських військ в Україні», – написав він. 

Зазначимо, що українські поліцейські знайшли у Брента журналістське посвідчення від The New York Times, однак як зазначив заступник головного редактора видання Кліффорд Леві у Твіттері, Брент у минулому співпрацював з ними, а зараз акредитації не мав. 

Крім того, в Ірпені отримав поранення ще один його колега, також журналіст з США 46-річний Хуан Дієго Херрера Арредондо, який був у свідомості. Чоловік отримав осколкове поранення у стегно. Прямо зараз його оперують медики Охматдиту. За його словами, разом із Брентом Рено вони намагалися зняти, як відбувається евакуація жителів Ірпеня, але після перетину блокпосту біля мосту по них почали стріляти. Хуан бачив, що Брент Рено був поранений у шию. 

Зазначається, що оранення отримав ще один кореспондент. Їх врятували з місця події та доставили до столичної лікарні, написав Андрій Нєбитов. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!