росіяни тимчасово відрізали Україну від Азовського моря

1508 0
Водночас ворога вдалося зупинити на підступах до Миколаєва.
Кораблі рф/фото умовне

Кораблі рф/фото умовне

Генеральний Штаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію станом на 00.00 год 18 березня щодо російського вторгнення в Україну. У повідомленні йдеться про те, що частково окупанти досягли успіху у Донецькому операційному районі – тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря, але на підступах до Миколаєва ворога зупининили. 

Водночас, як зазначають в Генштабі, росія не виконала жодного із завдань, тобто розгром угруповань ЗС України, оточення Києва, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною України. 

За останню добу противник наніс 4 ракетних удари (14 ракет) та здійснив понад 40 авіаційних нальотів.

Коротко по напрямках: 

На Волинському напрямку ситуація істотно не змінилася. 

На Поліському напрямку ворог намагається утримати раніше захоплені рубежі на річці Ірпінь. Активних наступальних дій окупанти не здійснюють, але не полишають спроб відновлення просування в бік Києва.

На Сіверському напрямку змін у складі угрупування військ противника та характері його дій не відбулося. Окупанти продовжують частково блокувати Чернігів.

На Слобожанському напрямку суттєвих змін не відбулося. Продовжуються спроби блокування Сум та Харкова, а також намагання відновити наступ у напрямку Покровська. 

На Луганському напрямку загарбники здійснюють спроби встановлення контролю над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, а також блокування Сєверодонецька. 

В районі Рубіжного ворог закріпився на західних та північно-західних околицях міста, робить невдалі спроби здійснити вихід до південної частини міста. Тривають бої за місто Попасна.

На Донецькому напрямку окупаційні війська ведуть бойові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьке, Кримське, Авдіївка, Тарамчук. Триває блокада та спроби штурму міста-героя Маріуполя.

На Південнобузькому напрямку угруповання російських окупаційних військ здійснює заходи щодо інженерного обладнання позицій, налаштування системи логістичного забезпечення. Ворог не полишає спроб здійснити передислокацію окремих підрозділів на Миколаївському на Криворізькому напрямках. 

Збройні Сили України стримують противника та здійснюють контрнаступальні дії у визначених операційних районах. Завдають артилерійських та ракетно-бомбових ударів по угрупуванням військ та колонах техніки.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!