Росіяни перед Новим роком запустили ракети по Україні. Оновлюється

1921 0
Уся Україна в повітряній тривозі.
фото: віталій кім

фото: віталій кім

Росіяни запустили ракети по Україні. Про повітряну тривогу на Півдні країни сповістили орієнтовно о 12:20. Про це повідомив керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

«Окупанти вирішили нам все ж спробувати зіпсувати день. Є пуски ракет», – каже він.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Надалі тривога почала ширитися іншими областями (Херсонська, Запорізька, Донецька, Харківська, Кіговоградська, Полтавська, Чернігівська, Сумська, Черкаська, Житомирська, Киїівська, місто Київ, Вінницька). Після 13:00 про ракетну небезпеку повідомили у на Заході України.

Через загрозу ракетного удару почалися привентивні вимкнення електроенергії, зокрема в Одеській області, а потім Дніпропетровській, Харківській, Київській.

Пізніше стало відомо про вибухи в Київській, Вінницькій, Житомирській областях. За даними ЗМІ, там працює ППО. Також повідомили про роботу ППО в Тернопільській та Хмельницькій областях. Останню, за даними Офісу президента, атакували ракетами, унаслідок чого є поранені.

О 13:56 голова Миколаївської ОВА попередив про повторний пуск ракет.

Один з вибухів пролунав між житловими будинками в Солом‘янському районі столиці. Міський голова столиці Віталій Кличко додав, що всі служби слідують на місце. Деталі обіцяють надати згодом. Перед цим глава Київської ОВА Олекісій Кулеба зазначав, що в області та столиці зокрема працює ППО. Загалом ЗМІ повідомляють про 10 вибухів у Києві, зокрема їх чутно в центрі міста та на Лівому березі.  

Пошкоджений готель, фото Кирила Тимошенка

За попередньою інформацією від мера столиці, одна людина в Києві загинула. Йдеться про літнього чоловіка, ще семеро поранені, одих із них у дуже важкому стані. Також поранений журналіст з Японії.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!