Окупанти уночі завдали масованого ракетного удару по Україні

1000 0
Над Києвом ППО знищила понад 40 повітряних цілей ворога.
ФОТО: DEFENCE UA

ФОТО: DEFENCE UA

В ніч проти 29 травня окупанти знову масовано атакували Україну. У Києві та кількох областях пролунали вибухи. Над столицею захисники знищили понад 40 ворожих повітряних цілей, а в Одесі уламки впали портову на інфраструктуру.

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що це була 15 повітряна атака на столицю з початку травня. Окупанти її здійснили через понад 18 годин після попередньої. За його словами, що атака на Київ була комбінованою та з різних напрямків. Так, росіяни застосували, попередньо, баражувальні боєприпаси Shahed. Практично одночасно з атакою безпілотниками, російські ТУ-95МС запустили з району Каспію крилаті ракети, ймовірно Х-101/555.

Він додав, що загалом українська ППО виявила та знищила понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено. Внаслідок падіння уламків в Подільському районі столиці пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформація щодо потерпілих не надходила. 

Крім того, вибухи лунали у Хмельницькій та Львівській областях. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!