Росіяни знищили легендарний Ан-225 «Мрія»

1830 0
Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак, – повідомляють на офіційному каналі Верховної ради України.

Ан-225 «Мрія» – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. Його відновлення коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу.

Читайте також: В Україні планують виготовити ще один літак Ан-225 «Мрія»

«Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор. Росія поцілила «Мрію», як символ можливостей української авіації. На жаль, сьогодні ці опції втрачені. Але вони обов’язково будуть відновлені. Окупанти зруйнували літак, але не зможуть зруйнувати нашу спільну мрію. Вона обов’язково відродиться. За орієнтовними підрахунками на це знадобиться понад 3 млрд доларів та понад 5 років», – йдеться в повідомленні.

На момент вторгнення АН-225 «Мрія» перебувала на ремонті у аеропорту Гостомель, тому не встигла вилетіти з України.

«Росія знищила нашу «Мрію», але мрію про вільну від окупанта Україну знищити неможливо. Ми боротимемось за нашу землю та наш дім до переможного кінця. І після перемоги обов’язково, чуєте, обов’язково добудуємо нашу нову «Мрію», яка багато років чекає цього у безпечному місці. Все буде Україна!», – каже генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Для довідки

Літак був спроєктований і побудований в СРСР, на Київському механічному заводі в 1984-1988 роках. Керівником проєкту Віктор Толмачов. Довжина «Ан-225 Мрія» становить 84 метри, висота – 18,1 метра. Площа крил, розмах яких становить 88,4 метра – 905 кв. метрів. Літак може літати з крейсерською швидкістю 800 км на годину і максимальної 850 км на годину при максимальній злітній масі 640 тонн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!