Російські окупанти готуються поновити наступ у двох напрямках, – Генштаб

1181 0
ЗСУ витісняють росіян із тимчасово захоплених територій України.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

На 97 добу вторгнення росії до України противник готується до відновлення наступу в напрямках населених пунктів Ізюма та Слов’янська. Про це повідомили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України. 

Читайте також: Бої на Сході досягли максимальної інтенсивності, – Міноборони 

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському напрямках основні зусилля збройних сил республіки білорусь посилюють охорону державного кордону.
  • На Сіверському напрямку противник утримує в прикордонних районах Брянської та Курської областей визначені підрозділи збройних сил російської федерації. Ворог здійснив ракетний авіаційний удар по підрозділах наших військ в Сумській області з літаків Су-30СМ. Тривають артилерійські та мінометні обстріли прикордонних населених пунктів.
  • На Слобожанському напрямку угруповання противника намагаються утримати зайняті позиції та не допустити просування підрозділів Сил оборони до тимчасово зайнятої території. Триває підготовка ворога до відновлення наступу в напрямках населених пунктів Ізюм та Слов’янськ.
  • На Донецькому напрямку противник за підтримки вогню артилерії та мінометів проводить активні штурмові дії на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, бої тривають. Ворог намагається встановити повний контроль над населеним пунктом Сєвєродонецьк, а також веде підготовку до наступу в напрямках населених пунктів Сіверськ та Райгородок.
  • На Курахівському напрямку противник здійснював вогневе ураження наших військ із застосуванням артилерії. 
  • На Південнобузькому напрямку ворог веде оборону та проводить мінування узбережжя річки Інгулець на ділянках можливих дій підрозділів наших військ. Завдав авіаційних ударів із залученням армійської авіації в районі населеного пункту Давидів Брід Херсонської області.иВ акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі окупантів продовжують виконувати завдання з ізоляції районів бойових дій. Російський фрегат «Адмірал Макаров», що має на борту до 8 крилатих ракет типу «Калібр», перебуває в бойовій готовності.


Зазначимо, що ворог зазнає втрат, на окремих напрямках поспішно переходить до оборони. Захисники і захисниці України продовжують боронити нашу землю, поступово витісняючи загарбників з тимчасово захоплених територій України.

Нагадаємо, що бої на Сході зараз досягнули максимальної інтенсивності. Російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні, аби встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей, забезпечити стійкість сухопутного коридору з Ростовської області до ТОТ АР Крим та блокувати морські комунікації України у північно-західній частині Чорного моря. Найзапекліші бої точаться на Сєверодонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!